Hazn-ı Hedar Moderatör
Mesaj Sayısı : 380 Yaş : 33 Nerden : Yokluğumun Merkezi = İzmir Kayıt tarihi : 02/07/08
| Konu: İKİ KARDEŞ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK Paz Tem. 27, 2008 10:23 pm | |
| İKİ KARDEŞ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK
|
| Tekvando Milli Takımı'ndan Pekin Olimpiyatları'na Gidecek 2 Bayan ve 2 Erkek Sporcu, Hazırlıklarını Konya'da Sürdürüyor.
| Tekvando Milli Takımı'ndan Pekin Olimpiyatları'na gidecek 2 bayan ve 2 erkek sporcu, hazırlıklarını Konya'da sürdürüyor. Takımda yer alan Bahri ve Azize Tanrıkulu kardeşler, Pekin'de Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor. Çalışmalarını Konya'da, Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Salonu'nda sürdüren Tekvando Milli Takımı, son yıllardaki başarısını Pekin'de de sürdürmeyi hedefliyor. 2008 yılında Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'ndan 3 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya, Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'ndan 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya alan Tekvando Milli Takımı, 2 bayan ve 2 erkek sporcusuyla katılacağı Pekin Olimpiyatları'ndan da 4 birincilikle dönmeyi, 2008 yılında başarılarıyla rekor kırmayı istiyor.
Tekvando Federasyonu, son yıllarda başarılarıyla öne çıkan, olimpiyat seçmelerini geçen Bahri (28) ve Azize Tanrıkulu (22) kardeşlere Pekin'de çok güveniyor. Bahri Tanrıkulu, tekvandoya 5 yaşında başladığını, Türkiye'de çok sayıda derecelerinin bulunduğunu belirterek, uluslararası ilk başarısını 1998 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülükle aldığını söyledi. Ardından 2000 ve 2002'de Avrupa, 2001'de dünya şampiyonu, 2003'te dünya üçüncüsü, 2004'te Atina Olimpiyatları'nda ikinci, 2005-2006'da Avrupa ikincisi, 2007'de dünya ikincisi olduğunu anlatan Tanrıkulu, “Atina Olimpiyatları'nın ilk maçında kolum kırıldı. Kırık kolumla mücadele ederek 3 maç kazandım. Son maçımda yenilerek birinciliği kaçırdım. Pekin'de benzer aksilik yaşanmazsa birinci olurum” dedi. Olimpiyatlara kardeşi Azize ile gidecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Tanrıkulu, “Birbirimizi motive ediyoruz. Hazırlıklar çok iyi gidiyor. Umarım Azize ile birlikte birincilikle döneriz” diye konuştu. AĞABEYİ SAYESİNDE TEKVANDOYA BAŞLADI Azize Tanrıkulu ise tekvandoya ağabeyi sayesinde 14 yaşında başladığını ifade ederek, bugüne kadar Türkiye derecelerinin yanı sıra 2005'te Avrupa Şampiyonu ve Üniversiteler Arası Olimpiyat şampiyonu, 2006'da dünya ikincisi olduğunu söyledi. 2004 yılındaki Atina Olimpiyatları'na ağabeyi ile gitmeyi istediğini, ancak bunu gerçekleştiremediğini dile getiren Tanrıkulu, şöyle devam etti: “4 kardeşiz ve hepimiz de tekvando ile uğraşıyoruz. Diğer kardeşlerimin de dereceleri var. Bu yıl 2 hayalim birden gerçekleşecek. Hem olimpiyatlara gideceğim hem de ağabeyimle gideceğim. Bu bana inanılmaz mutluluk veriyor. Ağabeyim Bahri'nin tekvandodaki başarısı tartışılmaz. Onun gibi profesyonel, başarılı bir sporcuyla antrenörümüz Ali Şahin'in destekleriyle olimpiyatlara hazırlandığım için çok şanslıyım.” Ağabeyi Bahri'nin kendisine antrenör gibi destek olduğunu belirten Azize Tanrıkulu, “Hatalarımı söylüyor, nasıl mücadele etmem gerektiğini anlatıyor. Beni olimpiyatlara en iyi şekilde motive ediyor. Rakiplerimi tanıyorum. Daha önce onlarla karşılaştım. Pekin'de karşılaşmaların hepsinden başarıyla ayrılıp birinci olmayı istiyorum. Üçüncü hayalim olan olimpiyat birinciliğini de almayı hedefliyorum” dedi.
|
| |
|