Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SagopA KajmeR-KolerA-KuvvetMıra

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

ohaaa filan oldum yanii

YazarMesaj
uqaLa_b4h4r
PayLaşımcı Üye
uqaLa_b4h4r

ohaaa filan oldum yanii Empty
MesajKonu: ohaaa filan oldum yanii   ohaaa filan oldum yanii Icon_minitimePerş. Tem. 24, 2008 11:27 pm

Tanık olduğum ve aslında içler acısı olan durumuda biraz gülerek izlediğim bir olayı sizinle paylaşayım..

15 - 16 yaşlarında genç bir grubun bir ortamda hararetli tartışmalarına yada konuşmalarına belkide sohbet etmelerine tanık oldum...

Birbirlerine o kadar farklı şekilde hakaret içeren söz ve cümlelerde bulunuyorlarki bu durum normal ve doğal mış gibi olayın akışı içersinde anlaşılmıyor ve üstüne alınanda olmuyor.

Biri diğerine endişesini belirtmek için eskimiş ve geride kalmış çok moda olan bir sözle ima ediyor oda ''ohhaa oldum kızımmmm ben'' diyor.

Bir diğeri ''öyle olmuşş dimiiii'' - ''ayyy içimi hoplattı ürkünç bir şey buuuuu'' gibi ağdalı ağızlar sulu tavırlar edep ve hayadan uzak ikili muhataplıklar hepside adı sanı olmayan yozlaşmış bir kültürün hizmet erleri gibi virüs tadında yayıncılık yapan fertleri gibiydiler.

Burada birazda görsel yayıncılığın çok büyük suçu var bunlar benim bildiğim duyduğum ve gördüğüm kadarı ile tv dizilerinde geçiyordu.ama öyle yaygınlaştıki her dönem yeni bir şey insanların üstüne diline hareketlerine ve konuşmalarına yapışıp kalıyor.

Acaba görev olarak böyle ağızları torba gibi büzmeliyiz mi?Yada duydudukça etraftan ağızlarına dillerine biber mi sürmeliyiz?Yada anne ve babalar sorumluluklarının bilincinden birhaber mi yaşıyor ve bu kıt türkçe konuşan çocukların yada yetişkinlerin durumlarına göz mü yumuyorlar yada yumuyoruz?

İnanın ki bir dönem ''dermişiiiiiiiim'' diye konuşan şaka yaptıklarını sananlardan bana sinir gelmişti.''ohha oldum yaniiii'' eskidi ama arada bir hortluyor...

Şimdi ise ''tımamm''dimiii'' gibi kesik kelimeler yada kıt cümleler türedi.

Gülerek dinlemekten ve izlemekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Bu tür tutarsız ve ağdalı konuşanları dövesim geliyor derrrmmmmiiişiiiimmm.....

Neyse sonunu böyle bağlayalım da tepki almayalım...dimiiiiii

''KİMSELER NE OHHA NEDE ÇÜŞŞ OLSUN.''İNSAN OLSUN..VATANA MİLLETE HAYIRLI FAYDALI YARARLI OLSUN...

ohaaa filan oldum yanii
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-