Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SagopA KajmeR-KolerA-KuvvetMıra

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

"Lütfen fotoğrafıma dokunma ÖTV!"

YazarMesaj
sagoleraece
Moderatör
sagoleraece

"Lütfen fotoğrafıma dokunma ÖTV!" Empty
MesajKonu: "Lütfen fotoğrafıma dokunma ÖTV!"   "Lütfen fotoğrafıma dokunma ÖTV!" Icon_minitimeCuma Tem. 11, 2008 2:16 pm

Fotoğraf severler, Maliye Bakanlığı tarafından fotoğraf makinelerine yüzde 20 oranında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) getirilmesi nedeniyle internet üzerinde imza kampanyası başlattı.

"Fotoğrafıma Dokunma" adı altındaki sitede başlatılan kampanyanın gerekçesini açıklayan yazıda, ÖTV'nin gerekçesi 2010 İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti seçilmesine fon sağlanması olduğu belirtildi.

Dünyada birçok ülkeye göre bazı ürünlerin en pahalısının kullanıldığının ifade edildiği yazıda, yapılan uygulamanın bir sanat aracı vergilendirilerek bir kültür etkinliğinin finanse edilmesi, kullanıcıların garantisiz ürün almaya itilerek mağdur olması, resmi yollarından ithalat yerine bavul ticaretinin desteklenmesi, sermayenin kayıt dışına kayması ve vergi kaybı anlamına geleceği görüşü aktarıldı.

Yazıda, şöyle denildi:

"Ben bir fotoğrafçıyım. Ama amatör, ama meraklı, ama sanat, ama profesyonel, ama meslek icabı.. Sonuçta ben bir fotoğrafçıyım. Benim için fotoğraf çekmek hobi ya da ekmek parası. Benim işimi, ekmeğimi, hobimi elimden almak istiyorlar.

Hangi sanat dalında var ki "Özel Tüketim Vergisi"! Şimdi ben bir fotoğraf sevdalısı olarak bunca vergiyle nasıl başa çıkacağım. Ya bu vergileri verip sadece bir kereye özel fotoğraf makinesi alacağım ve bununla bir ömür geçireceğim, ya yurt dışına çıkan arkadaşlara eşe dosta rica edeceğim, ya da kaçak getirenlerin eline düşeceğim...

Tabi yurt dışından gayri resmi yollarla gelen ürünlerin hiçbirinde garanti belgesi olmadığı için herhangi bir aksaklıkta gene mağdur olacağım. Sayın devlet büyüklerim... Her şey için vergi ödüyorum zaten.

Lütfen benim işime, hobime, sanatıma dokunma. Ben fotoğraf çekmek istiyorum. Anı ölümsüzleştirmek, güzellikleri paylaşmak için fotoğraf çekmek istiyorum. Lütfen fotoğrafıma dokunma!"
"Lütfen fotoğrafıma dokunma ÖTV!" Stopppoticce

"Lütfen fotoğrafıma dokunma ÖTV!"
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-