Çilek: C vitamini deposu olan çilek, önde gelen afrodizyaklar arasında
yer alır. Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve
kuvvet kazandırır. Yüksek tansiyonu düşürür, damarları temizler.
Kansere karşı korur, böbrekte kum ve taş oluşmasını önler.
Muz: Kokusuyla bile mutluluk taşıyan tam bir Endorphin deposudur.
Kendinizi, güçsüz ve sinirli mi hissediyorsunuz, hemen bir muz yiyin.
Kalsiyum ve magnezyum içeren bu meyve strese karşı bire bir. Sinir
hastalığı olanlar için her gün yemek arası saatlerde tüketilmesi
gereken bir besindir.
Üzüm: Kırmızı ve beyaz üzüm yiyen herkes gülücükler saçar. Üzümde yüzde
20 oranında diekt olarak kana karışan şeker vardır. Bedenen ve zihnen
çalışanlar için iyi bir gıdadır. Üzümdeki bol demir kan yapar. Yüz ve
boyuna taze üzüm suyu sürülüp 10 dk. sonra yıkanırsa cilde dirilik
verir.
Portakal: C ve B vitamini açısından zengin olan portakal, insana
dinamizm veriyor. Portakal içindeki C vitamini ince ve kalın damarların
yumuşak kalmasını sağlar. Vücuttaki direnci artırır. Grip ve nezle
olunduğunda portakal suyu, şeker, şarap karıştırılır üzerine sıcak su
katılır ve içilir. Kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı olur.
Hazmı kolaylaştırır. Portakal reçeli ise karaciğeri çalıştırır.
Çikolata: Stresin bir numaralı düşmanı. Kendinizi kötü hissediyorsanız
hemen bir parça çikolata yiyin. Flört etmek gibi bir şey. Bir kalem
yemek yeterli, mutluluk hormonu r0;seratoninr1; anında beyinde dolaşıma
çıkıyor. Çikolatanın içerdiği r0;penilatilmanınr1; insanı bulutlara
çıkarıyor. Çikolatada, yeşil çay ve sebze meyvelerde bulunan
r0;flavonoidr1; adlı madde bol miktarda vardır. Bu madde kanı
sulandırıyor, kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Çikolata kötü
kolesterolün (LDL) okside olarak damar çeperine yapışmasını engelliyor.
Tıpkı aspirin gibi kanda pıhtılaşmanın önüne geçiyor. Düzenli
tüketenler arasında ölüm olayı yemeyenlere kıyasla yüzde 30 daha geç
gerçekleşiyor.
Dondurma: Çok yenirse şişmanlatıyor, az yenirse mutluluğa mutluluk
katıyor. Dondurma yaşlanmayı önlüyor. 100 gr dondurma ortalama: 135mg
kalsiyum 115mg fosfor* 100mg sodyum *160mg potasyum, 25 gr karbonhidrat
bulunuyor. Amerikar17;da kişi başına 25 kg., Türkiyer17;de kişi başına
6 külah tüketiliyor. Sütten daha zengin bir besin maddesidir. A,C,D,E
vitamini içerir. Çocukların sağlıklı büyümesi ve kemik erimesi sorunu
olan kişiler için büyük önem taşıyor. Beslenme uzmanları dört mevsim
tüketilmesini önermektedir.
Makarna: Çok ağır soslarda yenilmediği sürece enerji veren ve mutlu
eden besinler arasında yer alıyor. Hazmı kolaydır. Özellikle sadece
salata ile birlikte yenirse şişimanlatmaz
Ekmek: Buğday ekmeği de sıkıntıları unutturuyor.
Fıstık: Yağ oranı yüksek ama yine de insanı mutlu ediyor. Roma
İmparatorluğur17;nda r0;Tanrı yiyeceğir1; olarak adlandırılan fıstığın
kolesterolü düşürdüğü ve kalp krizi krizi riskini azalttığı bildirildi.
Çocuklar ve sporcular daha fazla yiyebilir. Demir, bakır, selenyum,
magnezyum, çinko, potasyum, fosfor gibi minerallerin doğal kaynağı olan
bu çerez kalbimizin yanı sıra, beyin sinir sistemi, kas ve
kemiklerimizin dostudur. Tuzsuz olanından hergün 10-15 adet yenilebilir.
Susam: Dar gelirlilerin baş tacı olan simit mutluluğa giden yolda
önemli bir yere sahiptir. Yağ ve protein içerir. Susamdan elde edilen
tahin, bal ile karıştırılıp yenirse boğaz ağrısı ve bronşite iyi gelir.