MeLanKoLiK Moderatör
Mesaj Sayısı : 330 Yaş : 32 Nerden : Benim OdadaN Kayıt tarihi : 05/07/08
| Konu: __ Yakup Kadri KaraosmanoğLu __ Paz Tem. 06, 2008 4:38 pm | |
| Korkunç , iğrenç ve yaLçın gerçek "parmakLarının ucundaki kan ve aLnının ortasındaki çamurLa ! " çoktan bana görünmüştü . BiLiyordumki toprak katı ve tabiat zaLimdir ve insan cinsi bozuk bir hayvandan başka birşey değiLdir . BiLiyordumki ; insan hayvanLarın en kötüsü , en bayağısı ve en az sevimLi oLanıdır . Evet biLhassa en az sevimLi oLanıdır .
Gördüm , gördüm . Medeni insanLarın hepsi benim önümde bir geçit aLayı yaptıLar . Racine 'Lerin , VoLtaire 'Lerin FransızLarı ; Bacon 'Ların Shakespeare 'Lerin İngiLizLeri ; ve hünerLi İtaLyaLıLar ve yıLdırım zapdetmişLerin çocukLarı hep , kendiLerine maksus kıLıkLarı , kıyafetLeri , renkLeri , konuşma ve güLüşmeLeriyLe benim önümden geçtiLer . Ne terbiye görmemiş , ne gaLiz , ne iğrenç bir goriL sürüsü !...
BunLar yırtıcı ve barbar biLe değiLdiLer . GasbettikLeri şeyLerLe avurtLarı şiştiği vakit ve kendi araLarında oynaşırken bana , tarife sığmaz bir gönüL bunaLtısı bir ruhtan tırmaLanır duygusu , bir derin kasvet geLirdi ...
Bu metin Yakup Kadri KaraosmanoğLu 'nun " YABAN " adLı eserinden bir aLıntı . Kitaptaki bu böLüm Sagopa 'nın şarkıLarında anLattığı geneL konuLara çok benziyordu . KeLimeLeri ve benzetmeLeri dikkatimi çekti . PayLaşmak istedim (:
En son MeLanKoLiK tarafından Paz Tem. 27, 2008 7:04 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
=raprest= Moderatör
| Konu: Geri: __ Yakup Kadri KaraosmanoğLu __ Salı Tem. 08, 2008 4:32 pm | |
| BiLiyordumki toprak katı ve tabiat zaLimdir ve insan cinsi bozuk bir hayvandan başka birşey değiLdir . vayy be ne güzel yazmışş sağolasın Yaseminn ... | |
|
Hazn-ı Hedar Moderatör
Mesaj Sayısı : 380 Yaş : 33 Nerden : Yokluğumun Merkezi = İzmir Kayıt tarihi : 02/07/08
| |
T-Rap_Elif PayLaşımcı Üye
| |
msalih55 PayLaşımcı Üye
Mesaj Sayısı : 280 Yaş : 34 Nerden : Her Köşesi Cennet Samsun'umun Kayıt tarihi : 02/07/08
| Konu: Geri: __ Yakup Kadri KaraosmanoğLu __ C.tesi Tem. 19, 2008 2:54 pm | |
| | |
|
uqaLa_b4h4r PayLaşımcı Üye
Mesaj Sayısı : 83 Yaş : 32 Nerden : éwDéN x) Kayıt tarihi : 01/07/08
| Konu: Geri: __ Yakup Kadri KaraosmanoğLu __ C.tesi Tem. 19, 2008 5:00 pm | |
| | |
|