Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SagopA KajmeR-KolerA-KuvvetMıra

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Arkadaşlar çağırdı yardıma gittim.

YazarMesaj
Hazn-ı Hedar
Moderatör
Hazn-ı Hedar

Arkadaşlar çağırdı yardıma gittim. Empty
MesajKonu: Arkadaşlar çağırdı yardıma gittim.   Arkadaşlar çağırdı yardıma gittim. Icon_minitimeC.tesi Tem. 05, 2008 3:29 pm

Akdeniz Üniversitesi’nde 6 Nisan’da meydana gelen taşlı, sopalı ve silahlı olaylarla ilgili açılan davanın görülmesine Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

İlk duruşmada, kampus içerisindeki olaylara öğrenci olmadığı halde karışan ve öğrencilere ateş ettiği görüntülerle de tespit edilen Ömer Ulusoy ve Tahir Kara’nın da aralarında yer aldığı 22’si tutuklu 46 sanık hazır bulundu. Alnındaki kılıç dövmesiyle de dikkat çeken provokatör Ömer Ulusoy, duruşmaya siyah takım elbiseyle katıldı, sakal ve bıyıklarını kestiği görüldü. Duruşmada sanıklarla Mahkeme Başkanı arasında ilginç diyaloglar geçti.

İstesem yaralardım25 yıla kadar hapis istenen Ömer Ulusoy, Mahkeme Başkanı’nın, "Öğrenci değilsin, ne işin var orada, seni kim çağırdı?" sorusuna, "Bizim arkadaşlarla birlikte, olaylar nedeniyle oraya gittik" yanıtını verdi. Hakimin, sorusunu tekrar etmesi üzerine Ulusoy, "Gazeteciler de oradaydı, onların ne işi vardı?" cevabını verdi. Ömer Ulusoy, "Orada olaylar vardı. Arkadaşlar yardıma çağırınca gittim. Onlar sol grup değil, PKK’lı. Bize saldırdılar. Kaçmak için havaya ateş ettim. 7- 8 el ateş ettim. Kastım olsaydı birilerini vurur veya yaralardım, üzerlerine ateş ederdim" dedi.

Slogan atıyorlardı Kurusıkı tabancayla ateş ederken görüntülenen 17 yaşındaki Tahir Kara ise üniversiteye gezmek için gittiğini öne sürerek, "Üniversiteye girer girmez başımıza bu geldi. ’Biji Apo’ diye slogan atıyorlardı" dedi. Hakimin, "Kim slogan atıyordu?" sorusuna Kara, "Genel olarak söylüyorlardı" yanıtını verdi.

Baldızımı korudum Sanıklardan Ayhan Sezgin de "Öğrenci değilsin, ne işin vardı?" sorusuna, "Evlenme aşamasındayım. Olayları duyunca baldız adayımı korumak için gittim" cevabını verdi.

15 sanık serbest Provokatör Ömer Ulusoy, kurusıkı tabancayla ateş eden Tahir Kara ile diğer sanıklar Münir Aktan, Çağrı Kılıç, Ahmet Bekmez, Muzaffer Çelebi ve İsmail Ahmet Turgut’un tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, 15 sanığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Arkadaşlar çağırdı yardıma gittim.
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-